☰ Edwin Stolk
×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
Mission Dhuicque 2021

Mission Dhuicque 2021

Het verbeeldingsplan 'Mission Dhuicque' werd ontwikkeld tijdens een werkperiode bij Konnektor in de zomer van 2020. Met dit verbeeldingsplan wil ik verder gaan waar architect-fotograaf Eugène Dhuicque was gestopt. Namelijk het op verschillende manieren in kaart brengen, betekenen en beschermen van bedreigd erfgoed. ‘Mission Dhuicque’ verhoudt zich in Langerbrugge specifiek tot het in verval geraakte erfgoed van de elektriciteitscentrale en zoekt op eigen wijze naar alternatieven. Door het koppelingsgebied Langerbrugge-Zuid in te zetten als een ruimte om vragen te stellen probeert ‘Mission Dhuicque’ de (stille) getuigen van deze teloorgang en hun positie ten opzichte van het gebouw centraal te stellen. Door middel van een landschappelijke triptiek neemt ‘Mission Dhuicque’ op een innovatieve manier stelling in een politiek proces.

Status: In ontwikkeling

Waar: Langerbrugge, België

Wanneer:

'Mission Dhuicque' Expo#5 - 18 september t/m 15 november 2021

'Mission Dhuicque' Debat - 23 oktober 2021

'Stelling 2 - Uitzicht op de Elektriciteitscentrale van Langerbrugge' - 10 november t/m 14 november 2021

Samenwerken aan 'Mission Dhuicque'? Stuur mij gerust een email: info[at]edwinstolk.nl

Point of No Return 2020

Point of No Return 2020

Het idee voor 'Point of No Return' (= kantelpunt) werd ontwikkeld in samenwerking met Project Ruimte Publiek in Zaltbommel- een stad die grenst aan de rivier de Waal. 'Point of No Return' stelde een participatief kunstwerk voor, dat gedurende de periode van zeven dagen (30 januari t/m 5 februari 2020) op een bijzondere manier de evacuatieperiode van de Bommelerwaard wilde herdenken van 25 jaar geleden. Alleen door samen te werken konden we hier zeven dagen lang fysiek het kantelpunt aanwijzen. Het punt waarop bij hoog water het rivierwater over de dijk zou stromen. Dit plan was o.a. geïnspireerd op het (statische) aluminium beeld van kunstenaar Marcel Smink met de titel 'Hoog Water' of die ook wel 'Jongen in zwembroek' wordt genoemd. 'Point of No Return' wilde hier een meer actieve kunstvorm tegenover stellen. Het wilde reageren op de manier waarop verantwoordelijkheden zijn verdeeld als het aankomt op een dreiging, zoals bij de beheersing en bestrijding van hoog water in Nederland. Terwijl de opwarming van de aarde ons voor onverwachte uitdagingen plaatst blijven we naar elkaar wijzen als het gaat over de oplossing. Helaas stopte onze samenwerking door een gebrek aan initiatief bij onder andere de Gemeente Zaltbommel. Daarom kijk ik uit naar mensen die samen willen werken om 'Point of No Return' verder te ontwikkelen in de komende jaren.

Status: In ontwikkeling

Waar: Zaltbommel, Nederland

Samenwerken aan 'Point of No Return'? Stuur mij gerust een email: info[at]edwinstolk.nl

Residence Park Belfeld a/d Maas 2018

Woonpark Belfeld a/d Maas 2018

Het idee voor 'Woonpark Belfeld a/d Maas' werd ontwikkeld tijdens een onderzoeksperiode die luisterde naar de titel 'Reflector'. Dit was een kunstopdracht van Circular Art Lab Limburg. Ik keek bij dit onderzoek naar het wonen in Belfeld en maakte aan de hand van mijn bevindingen een dorpsverbeeldingsplan. Circular Art Lab Limburg besloot helaas om dit plan niet verder te ontwikkelen. Mijn artistieke praktijk organiseert zich rond maatschappelijke vraagstukken zoals dit woonvraagstuk. In bijzondere samenwerkingsverbanden werk ik aan alternatieve perspectieven. Omdat de onderwerpen in Belfeld urgent zijn kijk ik uit naar mensen die samen willen werken aan 'Woonpark Belfeld a/d Maas'.

Status: In ontwikkeling

Waar: Belfeld a/d Maas, Nederland

Samenwerken aan 'Woonpark Belfeld a/d Maas'? Stuur me gerust een email: info[at]edwinstolk.nl

Achieve by Unity | Dawn of Justice 2016

Achieve by Unity | Dawn of Justice 2016

Het idee voor 'Achieve by Unity | Dawn of Justice' werd ontwikkeld tijdens een onderzoeksresidentie bij Eastville Project Space in 2016. 'Achieve by Unity | Dawn of Justice' is een drieluik dat kan worden ingebed in het landschap van Yeovil in Engeland. De drieluikvorm komt voort uit de vroegchristelijke kunst en was vanaf de middeleeuwen een populair standaardformaat voor altaar schilderijen. De titel 'Achieve by Unity' verwijst naar de tekst op het embleem van de voetbalclub Yeovil Town. 'Achieve by Unity | Dawn of Justice' gaat over de mogelijkheden van collectieve inspanning; zoals we die hebben kunnen zien in Yeovil bij de Wyndham Hill protesten. Mijn voorstel is een ceremoniële reis die leidt van de 'Angel of The Angel Inn', naar een blauwe Batman met een slechte knie op de plek waar een dodelijk ongeval plaatsvond in Glovers Walk, tot een jaarlijkse welkomstceremonie voor nieuwkomers wat te zien zal zijn vanaf Wyndham Hill, georganiseerd in samenwerking met de Magnificent Flying Machines. In bijzondere samenwerkingsverbanden werk ik aan alternatieve perspectieven op actuele maatschappelijke kwesties. Daarom kijk ik uit naar mensen die samen willen werken aan 'Achieve by Unity | Dawn of Justice'.

Status: In ontwikkeling

Waar: Yeovil, Engeland

Samenwerken aan 'Achieve by Unity | Dawn of Justice'? Stuur me gerust een email: info[at]edwinstolk.nl