×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers

Edwin Stolk ☰

The making of
a momentum
April 2016

Samen met drie andere kunstenaars was ik geselecteerd voor een micro-residency bij 'Eastville Project Space' in de UK. Deze kunstruimte bevindt zich in Eastville, een wijk van Yeovil die ook wel bekend staat als Newtown. Deze naam komt door de vele rijtjeshuizen die zijn opgetokken uit typische rode bakstenen en die tezamen het oudste sociale woningbouwproject in de stad vertegenwoordigen. Het doel van mijn verblijf was om bij te dragen aan de research en ontwikkelingsfase van dit jonge kunstinitiatief en daarnaast een nieuw plan te ontwikkelen voor een later te realiseren kunstproject in deze omgeving.

Opgeleid als beeldend kunstenaar beschouw ik mijzelf de initiator van collaboratieve beeldende interventies. Mijn speciale voorkeur gaat uit naar projecten in de publieke ruimte waarbij de sociale dynamiek wordt onderzocht. Al deze projecten verschillen van vorm en onderwerp en zijn afhankelijk van de lokale behoeften en mogelijkheden.

Wanneer de omgeving van Yeovil 'een schilderij' is ontstaat de vraag; wie heeft het gemaakt en wat is onze rol in dit landschap?

Tijdens mijn verblijf hebben we drie wandelingen georganiseerd (1,2,3) om 'the making of' Yeovil te kunnen 'ontmoeten' en de buurt Eastville in het bijzonder. Ik heb de lokale gemeenschap die geinteresseerd is in de kracht van het beeld uitgenodigd om contact met mij op te nemen. Door de huidige situatie te analyseren heb ik nieuwe ideeen gekregen voor 'The making of a momentum'. Uitgewerkt heeft dit tot het voorstel 'Achieve by Unity' geleid, een kunstproject wat mogelijk in de toekomst kan bijdragen aan dit landschap.

Ook heb ik een onderzoekswebsite opgezet:

themakingofamomentum.tumblr.com

Dit project is genoemd in de volgende media: (meer informatie volgt)

'The making of a momentum' kon rekenen op de ondersteuning van: 'Arts Council England', 'South Somerset Districts council'.

Foto's zijn gemaakt door Hristina Tasheva

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van deze activiteiten kunt u zich hier inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

images | video | eastville project space

Hartelijke groet, Edwin Stolk.