menu | english

Guest studio Louwrien Wijers
Januari/februari 2017

"Intuition tells us that creativity will become a key word in the near future. The initiative 'Art meets Science and Spirituality in a changing Economy' follows in the tradition of artist such as John Cage, Robert Rauschenberg, Joseph Beuys, Andy Warhol, Robert Filliou and the many others who have devoted themselves to integrate creativity directly socially and economically instead of through works of art." Louwrien Wijers.

Art Meets Science & Spirituality in a Changing Economy 1/ 2/ 3/ 4/ 5

Het was een voorrecht dat ik door het Mondriaan Fonds werd uitgekozen voor het gastatelier van Louwrien Wijers. Ik heb op deze unieke kans gereageerd om te leren van haar persoonlijke ervaringen (Fluxus) en archief. Tijdens de residency heb ik mij gericht op het verbeteren van mijn tekstuele vertelstrategie. Het woord speelt een steeds belangrijkere rol bij de aansturing van de door mij ge´nitieerde projecten in het maatschappelijke domein.

In Ferwert heb ik de conceptuele 'containers' die ik gebruik #strangemessenger en #theorganisation zowel inhoudelijk als technisch geperfectioneerd. De betekenaars van onze tijd worden in hoge mate inkapseld en dat maakt het noodzakelijk om nieuw beeldbeleid te ontwikkelen. De 'mentale sculptuur' kent daarbij grote mogelijkheden.

Het spreekt voor zich dat ik geprobeerd heb kennis en kunde uit dit onderzoek te delen in 'arrangementen' of 'assemblages' zoals bij een #focus bijeenkomst en te installeren in een publiek bij '5-4=1'.

Deze residency werd mogelijk gemaakt door Louwrien Wijers en het Mondriaan Fonds en volgt het concept achter #theorganisation.

Mondriaan Fund

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn bezigheden is hier mijn nieuwsbrief.

beeld | video

Hartelijke groet, Edwin Stolk.