×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
☰ Edwin Stolk

Guest studio
Louwrien Wijers
Januari/februari 2017

"Intuition tells us that creativity will become a key word in the near future. The initiative 'Art meets Science and Spirituality in a changing Economy' follows in the tradition of artist such as John Cage, Robert Rauschenberg, Joseph Beuys, Andy Warhol, Robert Filliou and the many others who have devoted themselves to integrate creativity directly socially and economically instead of through works of art." Louwrien Wijers.

Art Meets Science & Spirituality in a Changing Economy 1/ 2/ 3/ 4/ 5

Het was een voorrecht dat ik door het Mondriaan Fonds werd uitgekozen om een onderzoeksperiode te mogen verblijven in het gastatelier van Louwrien Wijers. Ik heb op deze unieke kans gereageerd om te leren van haar persoonlijke ervaringen (Fluxus) en om haar verzamelde archief in te kunnen zien.

De betekenaars van onze tijd worden in hoge mate inkapseld en dat maakt het noodzakelijk om nieuw beeldbeleid te ontwikkelen. De 'mentale sculptuur' heeft strategische toekomstmogelijkheden. Een andere term die ik meeneem is het 'Verruimd kunstbegrip' van Joseph Beuys.

Ik heb geprobeerd kennis en kunde uit dit onderzoek zoveel mogelijk te delen zoals bij een Focus bijeenkomst en de theatrale representatie met de titel '5-4=1' in Ferwerd. Dit was een publieke voorstelling waarbij de Arriva buschauffeur werd gepresenteerd als kunstenaar en de bus als gemeenschappelijke universiteit voor uitwisseling.

Deze residency werd mogelijk gemaakt door Louwrien Wijers en het Mondriaan Fonds.

Hartelijke groet, Edwin Stolk.

Mondriaan Fund

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn bezigheden is hier mijn nieuwsbrief.

beeld | video