×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
full screen background image

Edwin Stolk ☰

THE VOID in which the cackling of art theory echoes
18 maart t/m 3 april 2011

'The Void' was onderdeel van een groepstentoonstelling van Sandberg Instituut studenten bij W139 in Amsterdam. Met dit werk onderzocht ik de betekenis van het tonen van kunst, de kunstenaar die zijn werk laat zien en de plaats waar kunst tentoongesteld wordt. Mijn bijdrage aan de tentoonstelling bestond uit verschillende onderdelen, zoals wandelingen, presentaties, video's en ander web georiënteerd materiaal.

'The scenery' is een digitaal videodagboek onderdeel van 'The void' en bevat teksten uit e-mails en videoregistraties van mijn (trein)reizen naar vergaderingen die gehouden werden om de tentoonstelling in W139 te organiseren.

http://www.edwinstolk.nl/thescenery.htm

Een 'white cube' presentatie is op 18 en 19 maart getoond bij W139, het was de eerste van zes kleinere groepstentoonstellingen. Deze tentoonstellingen werden door Yael Messer (SKOR) and Christina Li (BAK, Utrecht) samengesteld. In deze setting heb ik het werk 'Untitled' gepresenteerd. Twee brieven die ik eerder van het Sandberg Instituut had ontvangen, één brief die mij vertelde dat ik niet was toegelaten en een andere brief die mijn toelating bevestigde.

http://www.edwinstolk.nl/whitecube.htm

'Infiltration' is getoond tot en met 24 maart in het Foam fotografie museum. Een reusachtige foto van mij die werd gemaakt door mijn vrouw Hristina Tasheva en daar tentoongesteld.

http://www.edwinstolk.nl/infiltration.htm

Tijdens de tentoonstelling 'The Organisation_Mobile office' was ik aanwezig in en rond de tentoonstellingsruimte. Op deze manier konden mensen geïnformeerd worden over de intenties van #deorganisatie. Na verschillende verzoeken bij de leiding van W139 werd mijn wens om in hun kantoor plaats te nemen voor deze ontmoetingen afgewezen. De kunstenaar en zijn werk horen in de tentoonstellingsruimte zo was de boodschap.

'Aimless trajectory II' bestond uit een serie wandelingen. Deze wandelingen startten vanuit W139 en gingen zonder bestemming de stad in. Deze beweging van deelnemers weg van de tentoonstellingsruimte was hier belangrijk.

video | video | images | website | website