full screen background image

menu | english

The organisation office

11 April - 8 may 2011

"Wanneer verschillende partners samen 'out of the box' durven te denken, kan er mogelijk elders iets speciaals gebeuren."

Deze office in Hoorn heb ik gerealiseerd tijdens een residency bij HMK {HotelMariaKapel}, in samenwerking met Kantoormeubel recycling, budget display en met de hulp van mijn vrouw Hristina Tasheva.

Tijdens deze residency heb ik onderzocht of we vanuit een ongebruikelijke samenwerking de kunstruimte konden gebruiken als een kantoor in dienst van maatschapplijke onderwerpen die in de (lokale) omgeving een rol speelden. Op deze manier probeerde ik de ideeen achter #theorganisation in de praktijk te brengen.

Ik heb geleerd dat het niet eenvoudig is om middelen uit de marktstructuur beschikbaar te maken voor experimentele projecten. Daarnaast was het in deze korte periode moeilijk om inwoners uit te nodigen om deze tijdelijke mogelijkheid ook daadwerkelijk te gebruiken.

Deze office werd o.a. gerealiseerd met de belangrijke hulp van Kantoormeubel recycling uit Hoorn die daarmee een voorbeeld stelde. Hierdoor werd uiteindelijk in de HMK kapel een (zeer) tijdelijk kantoor gerealiseerd voor de bewoners uit Hoorn.

Documentatie:

video | images | hotel mariakapel