×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
full screen background image
☰ Edwin Stolk

The organisation
office
11 April - 8 may 2011

"Wanneer verschillende partners samen 'out of the box' durven te denken, kan er mogelijk elders iets speciaals gebeuren."

Het kantoor in Hoorn heb ik gerealiseerd tijdens een residentie bij HMK {HotelMariaKapel}. Hier heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de (kunst) ruimte op een alternatieve manier te gebruiken. Experiment wilde ik zo organiseren in tijdelijke allianties met het beschikbare potentieel.

Tijdens deze residentie heb ik onderzocht of de kunstruimte kon worden geactiveerd voor maatschappelijke initiatieven. Ik zoch naar een praktisch doel en besloot van de witte kunstruimte een open kantoor te maken wat gebruikt kon worden door de mensen uit Hoorn. Tegelijk wilde ik hiermee het concept achter #theorganisation uittesten en bekender maken wat ik heb opgercht in 2011. Ik wilde kijken in hoeverre mensen bereid zijn kennis en middelen beschikbaar te maken voor een gemeenschappelijk doel. In deze context wilde ik ook vooral kijken naar een andere rol voor kunst.

Deze residentie heeft mij veel geleed. Het is lang niet eenvoudig om middelen uit de marktstructuur beschikbaar te maken voor experimentele projecten. Daarnaast was het in deze korte periode moeilijk om het vertrouwen te winnen van lokale initiatieven.

Dit tijdelijke kantoor was vooral een tryout die tot stand kwam met de hulp van HMK {Hotel Mariakapel}, Kantoormeubel recycling en Budget Display uit Hoorn en de hulp van mijn vrouw Hristina Tasheva.

Deze residentie was mogelijk door een financiële bijdrage van het Mondriaan Fonds. Met al deze krachten werd uiteindelijk in de HMK kapel een tijdelijk kantoor gerealiseerd.

Documentatie:

video | fotos | hotel mariakapel