×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
☰ Edwin Stolk

De organisatie
conferentie
Zwermpotentieel

De organisatie conferentie met het thema Zwermpotentieel was een beoogde samenwerking met MOTI, Museum of The Image in Breda, inwoners van Nederland, bedrijven en andere culturele organisaties in de regio Breda. Verschillende experts werden hierbij betrokken: Mieke Gerritzen, Renée Frissen, Loek Grootjans, Sarah Sluimer en Robbert van Heuven om deze re-enactment een plaats te geven in het museum. Helaas lukte het niet om in de beschikbare tijd de financiële middelen bij elkaar te krijgen. Dit idee staat nu open voor een herkansing op een andere locatie.

De organisatie conferentie met de titel zwermpotentieel was gebaseerd op de manier Bilderberg conferenties voor de samenleving zichtbaar worden. Het gaat hier om conferenties waarbij politici, wetenschappers, CEO's en andere invloedrijke figuren in het geheim met elkaar afspraken maken. De deelnemers aan deze conferenties zijn niet op democratische wijze gekozen.

Voor dit project zou het museum MOTI in Breda worden omgebouwd met hulp van lokale ondernemers tot een conferentieruimte waar deelnemers vanuit het gehele land drie dagen in alle comfort konden verblijven en discussieren. Een nationale campagne zou inwoners van Nederland oproepen om deelnemer te worden van deze conferentie. Hiervoor werden zij gevraagd om innovatieve iedeeën voor het land in te sturen. Uit deze inzendingen zou een selectie worden gemaakt van 147 deelnemers, precies zoals bij de Bilderberg conferentie van 2012.

In februari 2013, na een jaar hard werken heeft de directie van het museum besloten te stoppen met de verdere ontwikkeling van dit plan vanwege een gebrek aan financiele ondersteuning.

#deorganisatie werd opgericht in 2011 en stimuleert het beschikbaar maken van kennis en middelen voor de culturele innovatie van onze samenleving. Daar waar bedrijven streven naar winst voor hun aandeelhouders richt #deorganisatie zich op het verbeteren van de culturele leefomgeving.

Samenwerken aan De organisatie conferentie? Stuur dan een email: info[at]edwinstolk.nl

Documentatie:

video | website | images