×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
full screen background image

Edwin Stolk ☰

Not 4 U
30 juni - 8 juli 2007

'Not 4 U' was mijn eindexamenwerk bij de Koninklijke Academie voor Beeldende kunst in Den Haag. Dit werk lag in het verlengde van mijn thesis: 'Perceptie zonder grenzen - mijn werk in relatie tot de theorieën van de filosoof Maurice Merleau Ponty'. 'Not 4 U' ging in hoofdzaak over de manipulatieve eigenschappen van de witte tentoonstellingsruimte.

In het boek 'Fenomenologie van de perceptie' beschrijft Merleau Ponty de kunstenaar als radicale fenomenoloog omdat deze zich met zijn werk verhoudt tot de complexiteit van de wereld. Daarom besloot ik alles wat uit het academiegebouw werd verwijderd voor de eindexamententoonstelling tot onderwerp te maken van mijn werk.

In een omvangrijke installatie toonde ik stapels tafels, stoelen en andere materialen die uit het gebouw werden gehaald om een schone tentoonstellingservaring te creëren. Deze materialen representeerden een deel van de werkelijkheid die niet bestemd was voor de bezoekers.

Not 4 U was een belangrijk kantepunt in mijn artistieke praktijk waarbij ik het tekenen en schilderen verliet om het werken in een specifieke ruimte centraal te stellen. Het is naar mijn mening de rol van beeldende kunst om elke gecultiveerde, ontworpen en gestuurde ruimte die wij als werkelijk ervaren steeds opnieuw te onderzoeken.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kunt u zich hier inschrijven voor mijn nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Edwin Stolk.

fotos | kabk