×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
☰ Edwin Stolk

Live Happily
2012
(niet gerealiseerd)

'Live Happily' was een voorstel voor het 'Incubate Festival' 2012. Eind 2011 werd ik door curator Merijn Denkers gevraagd om een concept te ontwikkelen voor de 'Open Source Expo'. Deze organisatie wilde tenminste 200 kunstenaars aantrekken die hun werk gratis ter beschikking stelden voor een tentoonstelling in de grote 'koepelhal' nabij het centrum van Tilburg.

Deze plannen deden mij denken aan een kunstbeurs. 'Live Happily' nam daarom de commerciële beeldtaal van kunstbeurzen als uitgangspunt. Ik was geinteresseerd in de intenties van de kunstenaars om hun werk tentoon te stellen in deze context.

Om mijn onderzoek van binnenuit vorm te geven stelde ik voor om een 'booth' na te maken zoals het beroemde koffiemerk 'Illy' dit bij kunstbeurzen doet. Ik wilde dit merk met '.ORG' vervangen. Dit verwijst naar 'De organsiatie' die ik in 2011 heb opgericht om kennis en middelen vrij te maken voor alternatieve perspectieven.

Onderdeel van mijn voorstel was een kunstprijs. Tien kunstenaars zouden worden genomineerd voor deze 'ORG. kunstprijs'. De jonge getalenteerde kunstenaar die zou winnen kreeg naast de eer ook een sprankelend witte 'BMW' zo was het idee.

Tijdens de tentoonstelling zouden de kunstenaars worden uitgenodigd om in deze 'Live Happily' booth te vertellen over hun praktijk. Daarnaast zouden ze worden geïnterviewd door studenten van de 'Fontys Hogeschool'. Ook waren er headsets verkrijgbaar voor een 'guided tour' langs de kunstwerken.

Tegen het einde van juni in 2012 werden de voorbereidingen voor 'Live Happily' gestopt omdat het beloofde budget ontbrak. Andere pogingen om middelen te vinden mislukten. De tentoonstelling met gratis kunstwerken van meer dan 200 kunstenaars ging door, wat ontbrak was 'Live Happily'. Deze tentoonstelling was gratis te bezoeken.

Dit werk wilde ik samen ontwikkelen met o.a. 'Incubate Festival', de 'Fontys Hogeschool' en lokale bedrijven als 'Renova BMW' in Tilburg.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kunt u zich abonneren op mijn nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Edwin Stolk.

video | website | fotos