Couch grass

menu | english

Couch grass

17,18 mei 2014

Couch grass werd gerealiseerd in samenwerking met: Jutka Vries, Ella Nieuwenhuijzen, Marlot Westera, Eveline de Jonge, Diedrik Sibma, Bo van den Heuvel, Shané Hoetjes, Mickey Vissers en Folkert Koelewijn. Deze performance is mogelijk gemaakt in de context van het Unnoticed Art Festival wat werd georganiseerd door de kunstenaar Frans van Lent. Dit festival vond plaats op een geheime locatie in een middelgrote stad van Nederland wat later Haarlem bleek te zijn en bracht onopgemerkt kunst in de publieke ruimte.

Elymus repens (Couch grass), is een plant die op veel plaatsen voorkomt. Couch grass verspreidt zich vegetatief met ondergrondse, vertakkende uitlopers, rizomen. Dit gebeurt met name in het voor- en najaar.

Couch grass was een groepsperformance van negen jongeren die rondhingen in het centrum van de stad. Alle tieners hadden een onderwerp van hun interesse voorbereid en terwijl ze voor buitenstaanders in het plaatje van hangjongeren pasten wisselden ze deze informatie met elkaar uit.

Alle 'onzichtbare' kunstwerken van het festival zijn gebundeld in een boekje en is hier te bestellen.

Meer informatie over het festival:

www.unnoticedartfestival.com

Foto van Eveline de Jonge: Couch grass, Haarlem, 17,18 mei 2014.