×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
full screen background image
☰ Edwin Stolk

Let's feed ice-cream to the rats
3 - 30 september 2007

'Let's feed ice-cream to the rats' werd gerealiseerd voor het koffiehuis en de winkel 'Uit de kunst' in het centrum van Delft. Curator Els Cornelis bood deze mogelijkheid aan voor mijn eerste 'materiaal arrangement' in de publieke ruimte van deze middelgrote stad.

Voor dit plaatsspecifieke werk verzamelde ik afvalmaterialen die ik arrangeerde in een daarvoor beschikbaar gestelde telefooncel. Ik probeerde met dit uitdagende werk voorbijgangers over te halen tot interactie met dit beeld.

'Let's feed ice-cream to the rats' reageerde op passief consumentisme. Met post-it berichten op het raam geplakt provoceerde het werk een reactie en lokte het een dialoog met omstanders uit.

Tijdens de tentoonstelling kwam een levendige discussie tot stand tussen het beeld en voorbijgangers waarbij ook zij teksten plaatsten in een reactie aan de buitenkant op het raam. Op een bepaald moment werd de toon grimmiger en werd er ook voedsel gegooid naar de telefooncel. Daarnaast verschenen er boze berichten op het glas van de cel.

Dit werk was een dubbelzinnig 'monument' voor onze passieve houding ten opzichte van de consumptiemaatschappij.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kunt u zich abonneren op mijn nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Edwin Stolk.

video | images | voor de kunst