full screen background image

menu | english

Investigating spaces

November 2007

Dit is een videoperformance die ik heb gemaakt voor verspreiding via het internet. In de gloriedagen van Myspace werd hij opgemerkt en kreeg zijn première in Frankrijk. Hier was de video genomineerd voor de Partouche Award bij: Prix Partouche du Court Metrage Experimental, Experimentele korte film Festival - Arts Le Havre 2008.

Dit werk onderzoekt het lichaam in relatie tot de ruimte en het vermogen om een tegen-natuurlijke houding aan te nemen waarbij je als het ware los komt van de kennis over jezelf en je omgeving. Ik werd geïnspireerd door een theorie van de Franse filosoof Merleau Ponty die schreef over een vóór-wetenschappelijke houding van het individu om zo dichter bij een mogelijke 'werkelijkheid' te komen.

Deze performance is tot stand gekomen zonder script en ik filmde mijzelf met een goedkope fotocamera in een kleine kamer van het appartement waar ik woon. Ik gebruikte de daar aanwezige materialen waarvan ik intuïtief metaforen maakte voor grotere themas. Het betrof geen zoektocht naar de schoonheid van het bestaan maar was veelmeer een onderzoeksverslag van een zoektocht naar onze individuele reatie met de ruimte die we bewonen.

Documentatie:

video