×
English? Over In ontwikkeling Uitgevoerd Niet uitgevoerd Residenties Lezingen Publicaties Resume Contact Pers
full screen background image
☰ Edwin Stolk

Investigating spaces
November 2007

'Investigating spaces' is een videoperformance die ik heb gemaakt voor verspreiding via het internet. In de gloriedagen van Myspace werd deze video opgemerkt en kreeg zijn première in Le Havre te Frankrijk. 'Investigating spaces' was onder andere genomineerd voor de Partouche Award bij: Prix Partouche du Court Metrage Experimental Festival - Arts Le Havre 2008.

'Investigating spaces' onderzoekt de verbinding tussen het lichaam en de ruimte. Het vermogen om een tegen-natuurlijke houding aan te nemen en jezelf niet als object te beschouwen in de ruimte. Hierdoor kom je los van de belemmerende kennis over jezelf en dichter bij een ervaring van je omgeving. Dit experiment werd geïnspireerd door de theorie van de Franse filosoof Maurice Merleau Ponty die schreef over deze vóór-wetenschappelijke houding van het individu met als doel om zo dichter bij een ervaring van wat doorgaans als 'werkelijkheid' wordt beschreven.

Deze performance kwam tot stand zonder script. Ik filmde mijzelf met een goedkope fotocamera in een kleine kamer van mijn woning. Ik gebruikte aanwezige materialen waarvan ik intuïtief metaforen bleek te maken voor grotere themas. 'Investigating spaces' betrof geen zoektocht naar schoonheid maar was veelmeer een onderzoeksverslag van de actieve verbinding van het denkende lichaam in de ruimte en de beleving en registratie van een moment in de tijd. De manier waarop we de ruimte bewonen.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kunt u zich abonneren op mijn nieuwsbrief.

Hartelijke groet, Edwin Stolk.

Link naar: video