full screen background image

menu | english

Q-fever

21 juni - 13 juli 2008

Dit materiaal arrangement was onderdeel van Jong Land in Annapaulowna, Nederland. Voor deze tentoonstelling werd ik benaderd door kunstenaar en curator Arjan Brentjes.

Ik heb drie weken in dit kleine schoolgebouw gewerkt dat inmiddels de functie van school had verloren. In en om het gebouw zocht ik materialen, die ik bij elkaar heb gebracht in een voor mijn werk gereserveerd klaslokaal.

Deze spullen functioneerden voor mij als (stille)getuigen van een nabij verleden en waren met de bewoners van dit plaatsje wachtend op een onduidelijke toekomst. Het was nog onbekend wat er na de groepstentoonstelling met het lege schoolgebouw ging gebeuren.

In een poging het begrip realiteit voor deze plek en zijn transformatie te benaderen heb ik de intensiteit waarmee je het klaslokaal kon ervaren proberen te optimaliseren. Het lokaal functioneerde hier als canvas en de materialen als verf. Het geheel moest een abstract gevoel van informatie opleveren zonder een waarheid of vaste vorm te presenteren. Met dit arrangement wilde ik de bezoeker op het verkeerde been zetten waardoor het hem of haar instaat stelde deze ruimte opnieuw te voelen en van betekenis te voorzien.

video | images | press | kunstzomer