full screen background image

menu | english

PERSUASION
Idea, attitude, or action

April t/m juni 2009

Dit werk was gerealiseerd met de support van Albert Dijkstra bij BuroDijkstra ArtGallery in het Rotterdamse havengebied.

De titel verwijst naar een vorm van sociale beïnvloeding. Ieder beeld heeft vandaag betekenis en wordt vaak strak geregisseerd om sturing te geven. Waar staat kunst in dit proces?

De tuin achter de galerieruimte functioneerde als drager voor dit werk en was alleen toegankelijk via de galerie. Dit leverde een spannend contrast op met de tentoonstelling van ceramische beelden binnen. Persuasion was opgebouwd uit bij elkaar gebrachte (afval)materialen die na de tentoonstellingsperiode gelijk werden vernietigd.

Zowel thema's uit het nieuws als ook persoonlijke thema's kwamen in dit werk bijeen. Door al deze verwijzingen te combineren zocht ik naar een nieuwe context. Door ze uit hun bestaande orde weg te halen en ze te plaatsen in een andere setting zocht ik naar ruimte voor nieuwe inzichten. De leidende vraag was steeds, hoe komen we tot acceptatie van een bepaalde situatie, wie controleert en beheert die mechanismen die leiden tot onze realiteitsbeleving?

Documentatie:

video | images | kunst & complex