menu | english

The ORiGinal and its copy

16 mei 2015

The ORiGinal and its copy @ #focus meets Malieveld.

Het Malieveld is sinds 1576 een beschermd gebied in Den Haag, precies dat jaar heeft Willem van Oranje 'De Acte van Redemptie' getekend. Dit uitgestrekte veld dient vandaag als plaats voor demontraties, militaire parades, beurzen en festivals en is tevens de plaats waar iedere zaterdag om 11uur kunstenaars verzamelen om werk te laten zien en te doen waar zij zin in hebben.

The ORiGinal and its copy
(een scene opgesplitst in twee delen)

"The deterritorialization of the original, its removal from its site by means of bringing it closer represents, by contrast , an invisible and thus all the more devastating employment of violence, because it leaves behind no material trace." Source: Boris Groys, Art in the Age of Biopolitics.

Part 1: Leg aan het publiek uit dat je een voorstel hebt gedaan om mee te doen aan een speciaal opleidingsprogramma met de titel: Bridging the gap. Vertel dat je dit hebt geprobeerd om je geisoleerde positie als kunstenaar te doorbreken. Gebaseerd op dit voorstel ben je uitgenodigd voor een interview op 6 mei in het Matrix Innovation Centre te Amsterdam. Vertel dat je een paar dagen daarna een email hebt ontvangen waarin werd verteld dat jouw communicatieve vaardigheden van een dusdanig niveau zijn dat je zelf in staat wordt geacht deze brug tussen je artistieke ambities en het bedrijfsleven te overbruggen. Vertel aan je publiek dat je daarom zal gaan knielen voor een bedrijfsbanner met de woorden The .ORG wat verwijst naar: The ORiGinal and its copy. Met deze actie wil je de wereld laten zien dat je groot respect hebt voor de wijze waarop de organisatie haar macht gebruikt en zij het idee van werkelijkheid beschermd en in stand weet te houden. Nu kniel je en vraagt aan de mensen om je heen om een kopie te maken van het ORiGineel.

------------Banner----------

Part 2: Leg de vlag van #theorganisation op de speciale grassoort die zo ontwikkeld is dat deze sterk genoeg is om een grote mensenmassa te doorstaan in tijden van protest. Bescherm de vlag tegen het wegwaaien met boeken die je hier speciaal voor hebt meegebracht als bewijsstukken: Steve Jobs by Walter Isaacson, The World Is Flat by Thomas L. Friedman, Society of the spectacle by Guy Debord, Art Power by Boris Groys, Empire by Michael Hardt & Antonio Negri. Nodig de aanwezige mensen uit om in een circlel om de vlag heen te komen staan en laat hen een aantal foto's doorgeven die samen een nieuw visueel concept introduceren wat alleen collectief kan worden gerealiseerd. Het betreft visuele oppositie door co-creatie. Nodig de deelnemers uit met hun expertise bij te dragen aan de realisatie en samen op te trekken als aandeelhouders verenigd in #theorganisation.

-------------Flag------------

Wanneer u op de hoogte wilt bijven van toekomstige activiteiten schrijf dan in op mijn nieuwsbrief.

fotos | persbericht

Hartelijke groet, Edwin Stolk.