full screen background image

menu | english

Denial

20 - 30 september 2007

Dit werk werd gemaakt voor het Media Art Festival in Leeuwarden op uitnodiging van curator Nadine Bors en was onderdeel van de tentoonstelling Jong Talent. Tijdens een korte residency in het gebouw 'Amicitia' had ik één etage tot mijn beschikking voor een materiaal arrangement, een onderzoek naar de betekenis van deze ruimte in transitie.

Denial, wat ontkenning betekent, is een afweermechanisme waarbij een persoon die geconfronteerd wordt met iets ondraaglijks dit verwerpt of ontkent.

Het gebouw werd leeg gemaakt om plaats te maken voor een 'schone' presentatie van hedendaagse kunst. Sporen uit het verleden werden gewist als ongewenste ruis. Het aanbrengen van een nieuwe orde had als doel de ervaring van een kunsttentoonstelling mogelijk te maken. De ambigue realiteit werd zorgvuldig geregisseerd in dienst van de kunst en onderwerp van Denial.

Net als bij mijn eindexamenwerk verzamelde ik alle materialen die werden verwijdert uit het gebouw, hierdoor ontstond een landschap van materialen die in scherp contrast met de geregiseerde ruimte vragen stelde over deze vorm van regie. Het slapen op de locatie, de fysieke inspanningen om de materialen te verzamelen alles werd onderdeel van dit tijdelijke werk.

Documentatie:

video | images | media art festival